Absolvoval keramickou školu (2002) a ateliér Design porcelánu a keramiky na FUD UJEP v Ústí nad Labem u doc. Pavla Jarkovského (2004–2012). Po několika zahraničních stážích a workshopech působil v Grayshott Pottery ve Velké Británii, kde navrhoval design jídelních souprav např. Jamies Italian (řetězec restaurací Jamie Oliviera). Zájmem autora bylo vedle návrhů designu porcelánu (Dobrý studentský design, Národní cena za studentský design 2008) už od studijních let tradiční zpracovaní keramiky, včetně pálení v pecích na dřevo. Zájem o počátky lidské kultury a řemesel propojil v diplomové práci – zvířecí kostře. Kombinoval v ní porcelán a také organické materiály: kosti, kůže atp. Vznik samotného artefaktu provázel pravěký obřad iniciace – ukončení a začátku další cesty. V této sochařské cestě pokračuje i nadále v drobnějších plastikách veverek z kovu a drátu.
Text použit se souhlasem autorky z katalogu výstavy: HÁLOVÁ, D., aj. Fenomén B. České Budějovice: MMK, SUPŠ, UPM, 2014. str.87.